Cum ne protejam de adezivul de gene

NOTĂ: Nu sunt medic și nici chimista. Nu sunt o experta în această problemă și am o experienta de 5 ani in care cred inteleg  impactul pe care adezivul  afectează corpul uman. Această postare este doar o dovadă anecdotică. Dacă întâmpinați simptome care credeți că ar putea fi legate de munca dvs., VĂ rog să consultați un medic și să discutați cu ei mai întâi. Purtarea unei măști nu doare niciodată, si nici nu rezolvă problema în întregime. Nu folosiți această postare pentru a vă diagnostica și nu vă bazați doar pe sugestiile mele pentru a trata problemele de sănătate în muncă.

Tot vad postari in care voi va confruntati cu probleme respiratorii grave. La început,  incepe ca un nas curgator apoi  început  de tuse si dupa numai poti sa dormi noaptea, te sufoci.

Sigur a-ti fost la medic și a ti încercat diverse medicamente pentru alergii și spray-uri nazale. Va-ti gândit că poate a ti dezvoltat o alergie la pisici sau alte lucruri. Sigur v-a luat foarte mult timp să faceti legătura dintre apariția genelor și simptomele respiratorii. Începând de acum, cea mai bună concluzie la care puteti ajunge este că aveti o alergie la substanțele chimice eliberate de adeziv .

În Romania, industria genelor (precum majoritatea celorlalte părți ale industriei frumuseții) nu este reglementată în totalitate. Aceasta înseamnă că nu există linii directoare de sănătate în muncă și suntem lăsați cu toții să ne educăm. Când am facut cursul de  gene, nu se menționa despre măști, dar aceasta nu este în niciun fel vina celor care m-au scolit. Încă este standardul industriei să vadă o mască ca un nivel opțional de protecție. Atunci când guvernul alege să părăsească o industrie ca aceasta nereglementată, nu ne putem aștepta să înțelegem impactul asupra sănătății produselor pe care le folosim noi, deoarece ne lipsesc resursele pentru a efectua cercetări adecvate. Găsirea informațiilor definitive pe această problemă este aproape imposibilă, deoarece cercetarea pur și simplu nu există. Totuși, acest lucru nu înseamnă că ar trebui pur și simplu să-l ignorăm.

De ce adezivul este dăunător?
Ceea ce urmează să explic despre adezivul pentru gene este foarte simplificat și se bazează pe informații de la multe alte persoane din industrie care s-au dovedit utile .. Aceasta nu înseamnă că este în întregime exactă științific – nu sunt un om de știință, în mod clar.

Atunci când adezivul se agita, eliberează formaldehidă. Acest lucru are sens, deoarece substanța chimică primară (și unică) din TOTI adezivii este cianoacrilatul, care este formulat folosind formaldehidă. Deși concentrațiile cu care ne confruntăm nu sunt atât de importante prin standardele generale de securitate la locul de muncă, dacă sunteți sensibil la formaldehidă, veți simți efectele.

Cianoacrilatul este același ingredient care face ca „superglue” să funcționeze. În plus, dacă ați avut vreodată o rană lipită la spital în locul cusăturilor, respectivul adeziv a fost făcut și din cianoacrilat. Prin urmare, mulți alți profesioniști folosesc adezivul, dar cei mai mulți nu sunt expuși la el timp de multe ore, în fiecare zi, așa cum suntem noi. În opinia mea personală, aceasta este ceea ce face ca situația noastră să fie distinctă de studiile efectuate pe profesioniștii din domeniul sănătății care sunt expuși la substanța chimică (dar, desigur, aceasta nu este o concluzie științifică, pur și simplu o presupunere pe care o aleg să-mi bazez alegerile pentru a fi în siguranță ).

Formaldehida poate provoca probleme respiratorii grave, dureri de cap și simptome generale asemănătoare gripei. Dacă nasul tău este mereu curgător, ai probleme cu respirația sau ai dureri de cap după o întâlnire sau două, acest lucru este aproape sigur din cauza expunerii la adeziv. A ti avut probleme cu respirația, dureri toracice severe, „ceață cerebrală” gravă și migrene ca fiind cele mai grave simptome . Vă rog să vă consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră, deoarece poate exista o altă cauză, dar dacă întâmpinați ceva similar, considerați adezivul ca fiind cauza.

Pentru mine, cel mai mare factor este faptul că nu știm cum cantitatea de expunere la formaldehidă și cianoacrilat ne va afecta sănătatea pe termen lung. Această industrie este recent aparuta – încă nu am văzut ce impact ar putea avea aceste substanțe chimice asupra corpului nostru în treizeci, patruzeci și cincizeci de ani de acum încolo.

De asemenea, nu există suficiente cercetări pentru a ajunge la orice fel de concluzii cu privire la siguranța acestor substanțe pentru femeile însărcinate sau pentru alte femei care prezintă un risc mai mare pentru anumite afecțiuni medicale. Trebuie să ne gândim critic la ceea ce ne expunem și la modul în care acest lucru ne poate afecta sănătatea în următoarele decenii. Nicio sumă de bani nu valorează sănătatea precară mai târziu în viață. Dacă aceste efecte ar putea fi prevenite, ar trebui să luăm toate măsurile posibile pentru a face acest lucru. Chiar dacă se dovedește a fi în siguranță, nu se face niciun rău protejându-ne singuri în caz.

când ar trebui să port o mască?
Dacă mă întrebați, cred că fiecare artist ar trebui să poarte o mască ori de câte ori sunt expuși adezivului. Suntem expuși la el atât de constant încât, chiar dacă nu întâmpinați simptome, îmi este greu să accept faptul că nu ar avea niciun impact asupra sănătății. S-ar putea să vă faceți griji cu privire la felul în care arătați  – dacă acele lucruri sunt mai importante pentru dvs. decât corpul vostru, atunci aceasta este decizia dvs. de luat și nu vă voi spune ce să faceți.

În primele luni/ani  în care lucrati ca artist de gene, nu a-ti avut deloc simptome. Când au început, s-au agravat încet și v-a luat foarte mult timp să faceti legătura. Acum, suferiti zilnic din cauza sensibilității pe care o aveti de la adeziv și toate acestea ar fi putut fi prevenite.

Dacă nu aveți încă simptome, nu înseamnă că nu le veți experimenta niciodată. Nu există nicio cercetare reală cu privire la modul în care sau de ce apare o sensibilitate la adeziv și nu știm dacă este predeterminat sau dezvoltat prin expunere. Prin urmare, așa cum am mai spus, mai bine în siguranță decât sa va para rău.

În cele din urmă, vă rog să înțelegeți că nu există nici un adeziv safe „cu conținut scăzut de fum”, „fără alergii” sau „fără formaldehidă”. Acestea sunt trucuri de marketing crude și iresponsabile, care oferă consumatorului un sentiment fals de securitate. Oricât de corect mă preocupă, aceasta este o publicitate falsă, care este înșelătoare, periculoasă și ar trebui să fie ilegală.

Adezivul  sensibil este întotdeauna realizat din cianoacrilat, iar cianoacrilatul eliberează întotdeauna formaldehidă, întrucât se vindecă ca produs secundar al unei reacții chimice. Formaldehida este un gaz, deci nu poate fi adăugată adezivului, ceea ce veți vedea în unele companii. Sunt corecte din punct de vedere tehnic, dar nu pot fi îndepărtate și din reacția chimică care apare pe măsură ce le tratează cianoacrilatul. Deci, deși nu se adaugă formaldehidă, este totuși produs inevitabil prin utilizarea de adezivi pe bază de cianoacrilat. Niciun adeziv care funcționează sigur conține cianoacrilat. Unele conțin alte ingrediente precum pigmentul, dar toate sunt compuse în principal din cianoacrilat.

Dacă aveți o fereastră deschisă sau un purificator de aer care funcționează cu siguranță vă ajută să vă reduceți expunerea la formaldehidă. Cu toate acestea, din moment ce fețele noastre stau chiar deasupra reacției chimice, sunt sceptic că aceste soluții sunt suficiente. Dacă nu întâmpinați simptome și vă mențineți spațiul bine ventilat, atunci nu pot spune dacă vă afectează sănătatea.

Dacă vă puteți permite un purificator de aer sau puteți avea o fereastră deschisă, trebuie să luați întotdeauna această precauție, chiar dacă purtați o mască. Formaldehida se lipește de orice și este important să aveți o circulație adecvată a aerului atunci când vă îndepărtați inevitabil masca și de dragul clientului dvs. (deși expunerea lor este mult mai limitată decât cea a artistului). Cel puțin, deschideți o fereastră cu zece minute înainte de terminarea întâlnirii (dacă nu este posibil să o lăsați deschisă pentru tot timpul), pentru ca circulația aerului să funcționeze înainte de a vă îndepărta masca.

ce masca ar trebui sa port?
Voi trece peste câteva dintre opțiunile populare pentru măști și voi explica ce fel de protecție oferă (pe baza experienței mele, a experiențelor altora și a liniilor directoare ale producătorilor).

Mulți artiști  poartă măști de unică folosință, precum genul pe care îl vezi pe asistenții care poartă într-un spital. Aceste măști sunt excelente pentru scopuri igienice, dar, din păcate, protecția pe care o oferă împotriva fumului adeziv este neglijabilă. Formaldehida poate pătrunde cu ușurință în țesătură, astfel încât aceste măști sunt practic aceleași ca și purtând nimic deloc. Cele negre cu filtre de carbon pot fi ușor mai bune, dar încă nu sunt suficiente. Când purtam o mască de genul acesta, mi-am dat seama că simțeam aceleași simptome ca atunci când nu foloseam deloc o mască.


O altă alegere populară este Vogmask. Acesta mă încălzește puțin pentru că, deși este preferabil pentru o mască de unică folosință (cred?), Site-ul lor afirmă explicit că nu protejează împotriva vaporilor organici. Pentru referință, formaldehida este considerată  vapori organică (denumită uneori un compus organic volatil, sau COV). Prin urmare, Vogmask face puțin pentru nimic pentru protecția dvs., iar site-ul lor web afirmă explicit acest lucru. Am folosit unul și am constatat că a ajutat un pic, dar nu foarte mult. În plus, având în vedere că este o țesătură, va absorbi formaldehida și practic trebuie spălată după fiecare programare, ceea ce nu este tocmai durabil.

O altă opțiune, și una pe care am folosit-o o vreme cand faceam tratamente cu keratina, este această mască N95 de unică folosință de la 3M. Observați cum masca este în principal pentru praf. Avem de-a face cu un gaz. Acestea sunt similare cu o mască pe care o puteți vedea la un pictor sau un lucrător în construcții, în funcție de ce substanțe chimice lucrează. Am descoperit că această mască m-a ajutat. Această mască trebuie, de asemenea, înlocuită oarecum frecvent, deci nu este încă cea mai economică opțiune. Aș susține că aceste măști sunt probabil o alegere suficientă atâta timp cât ambalajul susține că acestea te protejează împotriva „vaporilor organici la nivel de incomoditate”. Am constatat că purtarea unei măști de carbon de unică folosință deasupra acestei măști și schimbarea între programari a făcut-o ușor mai eficientă, probabil pentru că a creat o mică barieră între formaldehidă și masca în sine, ceea ce înseamnă că s-a construit puțin mai lent pe masca. Este doar o presupunere.

Cu toate acestea, am să spun că, pe baza a ceea ce știm în prezent despre adeziv si  împotriva a ceea ce aceste măști protejează, tot riscați, deoarece această mască nu este concepută pentru a proteja complet împotriva formaldehidei. Dacă sunteți în acord cu acest risc și nu prezentați simptome de alergie / sensibilitate, poate aceasta este alegerea potrivită pentru dvs.

Avantajele acestei masti:

-Protejarea specifică împotriva formaldehidei, care, pe baza înțelegerii noastre actuale a problemei, este substanța chimică care provoacă probleme pentru noi.

-Siliconul permite o sigilare perfectă, indiferent de forma feței tale. Acest lucru este crucial.

-Întreaga chestie este făcută din plastic / silicon, ceea ce înseamnă că îl puteți șterge după fiecare utilizare. Acest lucru vă permite să eliminați orice formaldehidă acumulată la exterior și orice machiaj / ulei acumulat la interior. Fără rupere și fără a fi necesară înlocuirea constantă a măștii. Cred că acesta este principalul dezavantaj al măștilor din țesături.

-Este cea mai ieftină opțiune! Pare contra-intuitiv, deoarece oferă cea mai mare protecție, dar pe lângă prima opțiune esențial inutilă despre care am discutat, aceasta este cea mai ieftină opțiune. Cartușele ar trebui să fie înlocuite odata la 3-6 luni de zile

– cel mai confortabil de purtat. Având în vedere că are tot acest lucru cu valva rece, aduce aer rece de fiecare dată și îți împiedică fața să se transpire, ceea ce măștile din țesătură nu le fac. Se presupune că N95 are această tehnologie, dar nu se simte deloc. În plus, nu mi-a înțepenit nasul așa cum au făcut-o și celelalte, ceea ce a fost grozav. A fost mult mai ușor să respirați cu această mască decât cu oricare alta.

Există, evident, unele dezavantaje, . În primul rând, este destul de mare.. De asemenea, e mai greu să auziți. Așadar, dacă vorbești mereu cu clienții, poate trebuie să le explici că nu mai este la fel de ușor pentru tine. Totuși, acest lucru vă va facilita munca, deoarece clienții care vorbesc înseamnă mișcări de mișcare, iar orice client care nu înțelege acest lucru este necesar pentru sănătatea dvs. nu este un client pe care doriți să-l aveți (în opinia mea).

acum port masca, este suficient?
Din nou, nu pot oferi un răspuns definitiv la această întrebare, deoarece nu sunt un om de știință și nici un doctor. Ceea ce aleg să cred este că, dacă purtați cel puțin masca 3M N95, o schimbați în mod regulat și nu întâmpinați simptome deloc, atunci probabil că faceți suficient.

Dacă purtați ultima mască despre care am discutat și mai întâmpinați simptome, iată mai multe măsuri de făcut. Acestea sunt probabil lucruri bune de făcut chiar dacă nu întâmpinați simptome, pentru a fi în siguranță:

-Încercați să petreceți cât mai puțin timp în spațiul în care faceți genele fără mască. Formaldehida se așează pe toate suprafețele din cameră. Acest lucru este important mai ales dacă nu puteți circula constant aerul dintr-o fereastră deschisă.

-Ștergeți orice suprafață între programari

-Spălați-vă bine mâinile și fața după fiecare întâlnire.

-Schimbă-ți hainele imediat după lucru.  Uniformă de muncă și atunci știu întotdeauna că acele haine sunt cele pline de formaldehidă.

-Dacă aveți o iritație de piele de orice fel (eu personal nu am, dar am vorbit cu persoanele care au), păstrați-vă cât mai acoperiți în timpul lucrului.

-Încearcă să nu aduci nimic cu tine din spațiul tău  în restul spațiului tău de locuit. Deci, ștergeți-vă telefonul, sticla de apă etc. Schimbați-vă și spălați-vă fața înainte de a vă culca la sfârșitul zilei. Orice puteți face pentru a limita expunerea spațiului dvs. de locuit la substanțele chimice de la locul de muncă.

-Instalați un ventilator lângă masa dvs. care aruncă fumurile de la dvs. și client în timp ce lucrați. Acest lucru poate fi benefic doar pentru amândoua.

-Pune o picătură de apă pe vechile tale picături de adeziv, care le curăță imediat. Acest lucru înseamnă că mai puțin adeziv eliberează formaldehidă simultan pe parcursul întregii programari.

-Limitați numărul de clienți pe care îi vedeți într-o zi și numărul de ore pe care va expuneți adezivului. Diversifică-ți afacerea, crește-ți prețurile. Orice ai nevoie pentru a-ți limita expunerea.

 

Vreau să va specific din nou că NU sunt experta. Acest sfat se bazează pe experienta colegei mele din salon ce a lucrat cu mine dar s-a lasat de gene. Planific să actualizez această postare pe viitor cu surse academice mai definitive, pe măsură ce le găsesc. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să comentați mai jos, D

 

Sa înțelegem alergiile la extensiile de gene

 

Există atât de multă dezinformare care plutește în jurul artiștilor de extensii de gene despre reacțiile alergice, încât este aproape înfricoșător. Trebuie să avem o înțelegere mai bună a alergiilor, pentru a ne ajuta să ne protejăm clienții de reacțiile alergice și/ sau să acționăm în mod adecvat daca cineva are o reacție la produsele noastre. Voi încerca să explic aici în detaliu reacțiile alergice, pe înțelesul tuturor. Și apoi voi sugera răspunsul corect dacă cineva care îi aplicați extensii de gene bănuiți că are o reacție alergică.

Înțelegerea alergiilor

Alergia este cel mai adesea ceea ce se numește hipersensibilitate de tip 1. Acesta este locul unde corpul are un răspuns imun anormal la moleculele dinafara lui, la care majoritatea oamenilor nu reacționează. Reacțiile alergice au două etape: expunere și sensibilizare. Expunerea este necesară înaintea apariției sensibilizării. Expunerea ulterioară va provoca o sensibilizare crescută.

 

Expunere și sensibilizare

Corpul vine în contact cu o moleculă de substanță și determină că acea substanță este nocivă. Aceasta este cunoscută ca expunere. Substanța poate fi orice, chiar și polenul din aer, unt de arahide, adezivul pentru extensii de gene sau un ingredient al acestuia. Odată ce corpul a decis că acea substanță este inamicul, va fi cunoscută ca un alergen.

Expunerea la alergen duce la o cascadă de reacții moleculare care apar în organism. Celulele imunitare, numite mastocite, eliberează un număr de hormoni. Cel mai activ este numit histamină. Vom discuta despre histamină mai în detaliu în paragrafele ce urmează. După expunerea inițială, mastocitele care au fost implicate în cascada de reacții inițială vor deveni celule de memorie care vor purta un steag de avertizare (cunoscut ca anticorp) la suprafața lor pentru referințe ulterioare. Aceasta se numește sensibilizare. Scopul acelor steaguri, sau anticorpi este de a cauza rapid o reacție imună în viitor în cazul în care vei fi din nou expus la alergen (inamicului). Cu alte cuvinte corpul va fi mai sensibil la acest alergen.

În cazul expunerilor ulterioare, răspunsul imun (reacția alergică) este mai puternic și are ca rezultat  o sensibilizare suplimentară sau o mai mare sensibilizare, deoarece mai multe mastocite eliberează hormoni și mai multe celule de memorie poartă steaguri de avertizare (anticorpi). Aceasta este explicația  atunci când oamenii spun ca reacțiile alergice sunt de mai multe tipuri și se agravează cu fiecare expunere la alergen.

 

Histamina

Histamina este un hormon care provoacă dilatarea vaselor de sânge și creșterea permeabilității. Aceasta înseamnă că vasele de sânge, cum ar  fi venele și arterele devin mai mari, iar pereții vaselor de sânge vor fi mai subțiri, ceea ce duce la scurgerea fluidelor din vasele de sânge în țesuturile din jur. Acest lucru provoacă edem, umflături și/sau urticarie. Histamina de asemenea, provoacă contractarea mușchiului neted din jurul bronhiilor din plămâni, ceea ce duce la dificultăți de respirație. Histamina se atașează de alte celule din corp și poate provoca mâncărime, strănut, nas înfundat și ochi apoși. Acestea sunt simptome pe care le vedem de obicei la reacțiile alergice. Nu trebuie să apară toate în timpul unei  reacții alergice. Cu fiecare expunere ulterioară la alergen, răspunsul imun devine mai sever deoarece sunt implicate mai multe celule și mai multă histamină este eliberată. În cele din urmă, este eliberată așa de multă histamină încât alergenul inițiază ceea ce se numește anafilaxie sau șoc anafilactic. Aici vasele de sânge devin atât de dilatate încât trimit foarte mult lichid în exteriorul lor, în țesuturi, iar bronhiile din plămâni sunt atât de restrânse încât organismul nu poate furniza organelor vitale sânge și oxigen. Acest lucru, dacă este lăsat netratat, duce la moarte în câteva minute.

 

Tratamente pentru alergii

Declinarea responsabilității: Înainte de a explica tratamentele pentru alergii, este foarte importat să știți că în multe societăți occidentale numai profesioniștii din domeniul sănătății au dreptul legal să diagnosticheze o patologie și/sau să administreze medicamente – chiar și medicamente precum Benadryl sau Tylenol. Informațiile de aici nu trebuie înțelese ca sfaturi medicale, iar cunoștințele pe care le împărtășesc sunt numai pentru scopuri educaționale. Dacă credeți că unul din clienții dumneavoastră suferă de o reacție alergică, vă rugăm să apelați la un profesionist calificat în domeniul medical.

Antihistaminicele sunt bine cunoscute, ca și tratamente pentru reacțiile alergice. Acestea acționează prin împiedicarea atașării histaminei de alte celule din organism. Dacă histamina nu se poate atașa de o celulă, ea nu poate avea un efect asupra celulei. Pe de altă parte, antihistaminicele sunt adesea combinate cu alte medicamente, cum ar fi analgezicele și decongestivele. Acestea pot reacționa cu alte medicamente pe care le iau oamenii și există anumite persoane care nu ar trebui să ia unele din ingredientele incluse în aceste medicamente. Ca artist al extensiilor de gene, nu știi obligatoriu ce medicamente iau deja clienții tăi, sau ce patologii ar putea avea și sunt contraindicate la aceste medicamente antialergice – prin urmare, nu ar trebui sa recomandați clientului să ia medicamente. În schimb, dacă credeți că clientul ar putea beneficia de administrarea unui antihistaminic, sugerați-i să vorbească cu un farmacist sau un medic din zona despre administrarea acestuia. În acest fel, faceți sugestia care credeți că este în interesul clientului, dar de asemenea vă asigurați ca ei (clienții) și dumneavoastră sunteți în siguranță sugerându-i să vorbească cu cineva calificat despre aceasta și poate să își asume răspunderea.

Antihistaminicele vor avea efect numai la reacțiile alergice ușoare. Este nevoie de timp ca acestea să intre în fluxul sanguin și să înceapă să lucreze în corp. După cum am menționat mai sus, o reacție alergică se poate produce în câteva minute. Antihistaminicele precum Benadryl sunt adesea administrate în situații de urgență, împreună cu un medicament mai rapid cum ar fi epinefrina.

 

Clienții extensiilor de gene & Alergiile

Alergiile pot fi dezvoltate la prima expunere la produsele dumneavoastră sau se pot dezvolta în timp, după expunere repetată. După cum am descris mai sus, acestea reprezintă o reacție imună anormală la o substanță care în mod normal nu este reactivă. Nu este nimic normal în legătură cu ele; nu este nici o regulă pentru când și dacă organismul cuiva ar putea decide că o substanță inofensivă este brusc un dușman al corpului lor. Aproximativ 20% din oameni vor dezvolta o alergie la un moment dat în viața lor.

Testele la fața locului sunt necesare pentru a ajuta la eliminarea reacțiilor alergice severe și acute la produsele pe care le folosim. Este important să rețineți că un test la fața locului nu garantează faptul că clientul nu este alergic la nici unul din produsele pe care le utilizați și că nu garantează că nu se va dezvolta o alergie în viitor. Un patch test va reduce pur și simplu riscul prin aplicarea unei cantități mai mici de potențial alergen decât o cantitate mai mare, aplicată cu un set complet de extensii. Atunci când sunt efectuate corect, dacă un client este alergic, ele pot prezenta semne ușoare (sau grave) de inflamație în apropierea ochiului unde au fost aplicate extensiile. Acestea pot provoca mâncărime sau disconfort, care nu sunt asociate în mod normal cu extensiile de gene. De obicei, acest lucru se va întâmpla destul de repede, în cel mult câteva zile. Dar uneori, așa cum am discutat mai sus, alergia se poate dezvolta mult mai repede sau mult mai târziu decât intervalul de câteva zile menționat.

Dacă un client are orice fel de reacții la un test, sau dezvolta ceva ce arată ca o alergie în timpul purtării extensiilor, trebuie să îndepărtați extensiile imediat. Acum, o mulțime de tehnicieni de gene insistă asupra faptului că nu doresc să deterioreze ochii prin folosirea substanței de îndepărtare a extensiilor ce conține multe chimicale nocive. Este extrem de important să înțelegeți că în cazul unei reacții alergice, alergenul este inamicul și reacția este în corpul celui afectat încercând să lupte cu inamicul. Atâta timp cât corpul rămâne în contact cu alergenul, acesta va continua să lupte. Au existat cazuri în care medicii de la urgență au făcut tot posibilul să îndepărteze extensiile, deoarece încercarea de a combate alergia cu medicamente este inutilă până când alergenul nu este îndepărtat. Și credeți sau nu, spitalele nu au soluție pentru îndepărtarea extensiilor de gene. Tu ai aceasta soluție ca artist de extensii de gene. Dacă aplici extensii de gene unei persoane trebuie sa fii pregătit să le și îndepărtezi în caz de urgență. O reacție alergică reprezintă o urgență. Iată un exemplu care îl puteți urmări pe YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=TNF0bUhMnmY

Ascultați povestea doamnei și notați atunci când spune: „L-am sunat pe doctorul meu și am cerut niște picături de ochi și mi-a spus: Ascultați, nu vă putem trata la ochi până când extensiile nu sunt îndepărtate”.

Dacă alergenul rămâne în contact cu corpul, acesta continuă să încerce să lupte, eliberând și mai multă histamină creând și mai multe celule de memorie. Dacă clientul are reacții în orice moment, acest client nu mai este un candidat adecvat pentru procedura de extensii de gene, iar aplicarea extensiilor cu aceste informații pune la risc mult mai multe decât genele acestuia. Chiar iți pune viața în pericol, ca să nu mai vorbim de afacerea și siguranța ta. Eliminați extensiile pe care le-ați aplicat. Alegerea de a nu face acest lucru face ca situația să se înrăutățească.

 

Lipici sensibil

Pentru a păstra acest articol lung cât mai scurt posibil, o să scurtez aceasta parte, spunând că nu putem ști sigur ce ingredient sau produs pe care îl folosim în procedura de aplicare a extensiilor de gene provoacă alergii clientului. Aceasta este o parte a motivului pentru care testele de patch-uri ar trebui să se facă exact așa cum am face un set regulat de gene – numai că se aplică doar câteva extensii la fiecare ochi. De asemenea, ar trebui să oferim un test de patch-uri de fiecare dată când schimbăm produsele. Adezivii sensibili sunt făcuți cu mai puține ingrediente, sperându-se că unul din ingredientele omise este acela la care este alergic clientul. În unele cazuri rare, de exemplu, clientul este alergic la culoarea negru de fum care se găsește în cei mai mulți adezivi de gene. În aceste cazuri, adezivii sensibili, care nu includ acest agent colorant, nu vor provoca o reacție alergică. Aceasta nu pare a fi cea mai frecventă alergie atunci când vine vorba de adezivii noștri. Cianoacrilatul, care practic este un compus care îl conțin toți adezivii de gene, este cel mai adesea alergenul. Dacă un client este alergic la un adeziv de gene, este posibil să fie alergic și la restul, cu doar o șansă foarte mică să reacționeze la altceva din adeziv. Dacă vor să își asume acest risc și să încerce alt adeziv, vor trebui să o facă în altă parte. Nu merita riscul șocului anafilactic în salonul meu. Aș recomanda foarte mult să adoptați o politică similară.

Sper că ați găsit aceste informații utile pentru dumneavoastră. Mi-a luat mult timp să scriu acest articol, dar simt că este foarte important ca tehnicienii de gene să cunoască aceste lucruri, pentru siguranța lor și a industriei dar și pentru binele clienților noștri.

 

 

 

De ce am nevoie de reumpleri la extensii de gene?

În privința genelor, este important să se înțeleagă că într-adevăr cad. Știu că aceasta sună a bun simț, dar este interesant cum unii oameni chiar sunt surprinși de aceasta ! Cred că este ceva la care nu dam prea multă atenție. De asemenea, ca tot părul de pe corpul nostru, genele cresc în cicluri. Părul de pe cap are un ciclu mai lung decât genele, prin urmare crește mai lung !

Părul crește în cicluri și fiecare ciclu are trei faze – creștere (anagen), tranziție (catagen) și repaus (telogen). Părul crește numai în timpul primei faze, apoi trece prin faza de tranziție și se odihnește până când cade. Cele trei faze ale ciclului de creștere a părului diferă în durată depinzând de localizarea pe corp și de tine ca persoană. Am văzut gene naturale scurte de 3-4 mm și lungi de 15 mm ! Toți suntem diferiți, însemnând că unii dintre noi pot merge la reumpleri mai rar. Am câteva cliente la care pot trece 4 săptămâni între programările pentru reumplere și altele la care trec doar 2 săptămâni între reumpleri.

Când pun extensii de gene, caut genele naturale aflate în stadiile catagen și anagen (numai dacă genele sunt destul de lungi). Dacă mai avem timp la programare, voi pune extensii și pe cele aflate în stadiul telogen. Totuși, atunci când pui extensii pe gene aflate în stadiul telogen, le poți pierde a doua zi sau să reziste doar 10 zile. Nu există nici o garanție pentru perioada de timp cât rezistă până să cadă ! Practic, nu intrați în panică dacă le pierdeți a doua zi ! Este normal ca genele să cadă. Doar că o să observați că au extensii pe ele.

Interesant este stadiul anagen (creștere), când părul de pe cap poate rezista 2-4 ani !

Sunt factori care afectează stadiul anagen (creștere), de exemplu medicația pentru cancer. Nu sunt doctor, dar din cercetările mele, pot observa că sunt factori precum dieta săracă, afecțiuni medicale și drogurile care scurtează perioada de timp în care parul se afla în stadiul anagen (creștere) și ajunge mai repede în stadiul telogen. Cred cu adevărat că suntem ceea ce mâncăm ! Corpul nostru are nevoie de nutrienți și odihnă (8 ore de somn pe noapte) pentru a se recupera. Stresul în exces duce la mai puține ore de somn. Este foarte important să avem grijă de corpul nostru.

Compararea curburilor de gene

Există multe curburi disponibile la extensiile de gene J, B, C, D, O…dar de fapt care este diferența? Curbura este cel mai bine vizibilă din față, cu cât genele vor fi mai curbate cu atât vor fi mai bine văzute. În acest moment eu am pe stoc B și C ,D la salonul meu LAsh Studio. Așadar, cea mai dramatică curbură pe care o am este D, fiind cea mai bine văzută din față. Lungimea extensiei este lungimea ei îndreptată, așadar extensiile cu curbura D arată ca fiind un pic mai scurte.

Mie personal, îmi place curbura B, se află între J și C. Este curbura genelor de zi cu zi. Iubesc curbura C, dar ai nevoie de personalitate puternică pentru a o avea. Alegerea stilului extensiilor de gene pe care vrei să îl creezi depinde de personalitatea ta și de imaginea pe care vrei să o obții. Dacă vrei doar simplitatea extensiilor de gene, fară mascara, atunci recomand curbura J. Cu toate acestea, dacă dorești ca extensiile de gene să fie primul lucru pe care cineva îl observă, atunci recomand curbura C. Iubesc amândouă stiluri, depinzând de evenimentele pe care le am. Curbura C este superbă pentru nunți și petreceri stilate.

 

Stilizarea extensiilor de gene

Ai posibilitatea să creezi multe stiluri diferite cu extensii de gene. Pot fi foarte diferite pentru tine. Fie că vrei un stil plin scandalos, sau un stil mai natural de zi cu zi, aceste extensii de gene sunt potrivite pentru toți. Este o extensie aplicată pe o singură geană naturală. Ne referim la ele ca fiind clasice. Pentru mai multe extensii de gene individuale avansate poți să aplici mai multe extensii pe o singură geană naturală. Acestea sunt gene de volum.

Variația lungimii genelor, schimbă foarte mult aspectul extensiilor de gene. De exemplu, plasarea extensiilor mai lungi în colțurile exterioare ale ochilor dă aspectul pe care îl numim ochi de pisică. Poți crea un aspect cu adevărat dramatic sau un aspect natural depinzând de personalitate și eveniment. Multe femei preferă un aspect dramatic pentru ziua nunții ca să arate bine în fața camerei de filmat.

Audrey Hepburn – gene mai mari în colțurile ochilor.

Fan Gheisha – Gene puțin mai mici înspre colțurile ochilor

Privire de pisică – Gene mult mai lungi în colțurile ochilor

Elegant – mai mici pe mijloc mai aproape de nas și ușor mai lungi pe mijloc spre colțurile exterioare

Mix – Un model de gene mici, medii și lungi.

Reactiile alergice si Extensiile de gene

Reactiile alergice si Extensiile de gene

 

Alergiile se intampla sau se pot intampla. Chiar am 5 clinte ce sunt sau au devenit alergie in timp la adeziv. Asadar daca ai avut rectie alergica nu esti singura.

Aproximativ 98% dintre clientele mele nu au reactii alergice la extensii de gene sau la produsele folosite.

Totusi, celelalte cliente “norocoase” in procent de 2% pe care le am, care sunt alergice la anumite produse pentru extensii de gene, exista speranta !

Am cateva solutii pentru aceste cliente in vederea acomodarii cu produsele si in ceea ce priveste motivele din cauza caror se pot intampla aceste alergii.

Avem 6 lucruri la care trebuie sa fim atenti si cu care trebuie sa ne acomodam ca sa prevenim alergiile!

 

 • Adezivii

 

Am o clienta care din nefericire este alergica la practic “toate produsele”. Si-a aplicat extensii de gene de acum 2-3 ani la unul din competitorii nostrii locali, pana cand a dezvoltat o reactie alergica la ele. Acum are o oribila reactie alergica la extensii de gene pana la punctul in care ochii incep sa arda, are mancarimi si curg. Ochii ei incep sa curga imediat cum sunt aplicate 5-10 gene. A renuntat pentru o vreme, pana acum.

Adezivii pot fi dificili. Depinzand de locul unde mergi, saloanele de gene ieftine vor folosi adezivi care nu sunt aprobati de FDA, care nu sunt fabricate in SUA, fara aprobare medicala, aceste produse pot contine formaldehida, acrilic sau alte ingrediente aspre care nu ar trebui folosite pe ochi sau in apropierea lor.

Sunt unele cliente care pot dezvolta o reactie alergica in timp, pot fi minute, ore, zile sau ani, chiar daca produsul este aprobat de FDA, fabricat in SUA si nu contine ingrediente aspre.

 

De obicei, saloanele de gene ieftine si/sau nelicentiate vor achizitiona produse de la vanzatorii de produse de gene care au produse ieftine si slab calitative. Majoritatea timpului, esteticienii nelicentiati NU POT procura produse de inalta calitate in SUA, deoarece nu sunt licentiati. Majoritatea companiilor care fabrica produse de inalta calitate nu vor vinde celor care nu sunt licentiati. Fortand majoritatea saloanelor sa cumpere din japonica, china, corea, etc. Sau mai exista posibilitatea sa gasiti la vanzatori produse foarte ieftine procurate din china, japonia sau alte tari, dar sa vi se spuna ca sunt fabricate in SUA.

 

Marea problema cu asta este, ca adezivii proveniti din companii ieftine sau importati, contin formaldehida, acrilic, sau chimicale periculoase care nu sunt aprobate de FDA.

Reteta pentru un dezastru in privinta alergiilor.

 

Acestia sunt ochii nostrii despre care vorbim. Sunt sigura ca nici o clienta de a mea nu ar vrea sa aiba o alergie sau sa orbeasca !

 

Acum, pentru adezivii fabricati in SUA, aprobati de FDA si care nu contin ingrediente periculoase, este evident ca au un ingredient sau o problema.

Aceste produse pot avea numerosi factori.

 1. Produsul a fost refabricate
 2. Produsul a fost facut intr-o fabrica care ar putea contine o cantitate minuscula de formaldehida
 3. Produsul contine un alt ingredient daunator.

 

Cele mai reputabile companii de gene vor avea o lista cu ingredientele pe care le contin adezivii. Asigurati-va ca aveti optiuni in privinta adezivilor, si un tester sau mostra de gene ca sa incercati adezivul. Va fi mult mai usor sa stiti ce adeziv sa folositi ca sa nu provoace alergii clientelor.

Observatia mea a fost ca adezivul folosit de cei care au aplicat genele anterior, era unul ieftin, care emana gaz. Am continuat incercand adeziv organic. Nu au mai avut problem de atunci.

 

Majoritatea clienilor care cred ca au alergii de fapt nu au. In majoritatea cazurilor este de vina gazul emanate de adeziv.

 • Gazul emanat de adeziv

 

Da, unii adezivi emana gaz. Aceasta ar fi putut fi problema la clientele alergice nu si ingredientele. Acum, cand spunem gaz, este o senzatie similara cu cea pe care o avem cand taiem ceapa. O usoara arsura, iritatie.

Cu cat gazul este mai mult, cu atat genele se usuca mai repede. Cu cat este mai putin gaz, cu atat genele se lipesc mai greu. La adezivii care emana gaz, mai mult sau mai putin, genele au o durata de viata mai mare de la 2 saptamani la 2 luni inainte de reumplere. Din pacate, la adezivul organic, genele au o durata de viata de la ½ – 2 saptamani.  Dar cel putin, adezivul organic este o optiune pentru cei cu alergii severe.

Gazele pot fi simtite doar daca…

 • Ventilatia nu este buna
 • Padurile de ochi sau banda adeziva sunt aplicate incorect, lasand ochii intredeschisi
 • Ochii clientei sunt “inchisi” dar de fapt nu sunt complet inchisi. Si daca clienta clipeste.

Totusi, pentru a preveni aceste gaze, asigurati-va ca tehnicianul de gene la care mergeti are ventilatie buna, precum ventilatoare sau pompe. Aceasta poate ajuta la eliminarea oricarui disconfort, iritatii sau probleme cu gazele emanate de adeziv. Am doua ventilatoare, primul este pornit tot timpul, este mai departe de mine si de client, dar cantitatea mica de aer ventilate ajuta la eliminarea gazelor si la lipirea mai buna a genelor.

 

 • Banda adeziva si paduri de ochi

 

Da, nimeni nu se gandeste la acestea, dar te-ai gandit vreodata ca banda adeziva sau padurile pentru ochi ar putea fi problema? S-a intamplat si nu va fi ultima data.

Tehnicienii de gene folosesc banda adeziva si paduri de ochi pentru a separa genele de jos de cele de sus. In acest fel, genele nu se vor lipi una de cealalta. Ochii fiecarui client sunt de diferite forme si dimensiuni, asadar pentru a potrivi pe fiecare ochi taiem fiecare pad pe forma ochiului. Daca nu este taiat sau aplicat corect, poti avea problem cu gazele emanate de adeziv, dar anunta tehnicianul de gene imediat si poate fi ajustat. Apoi aplicam padurile de ochi care de obicei sunt fara puf, moi pe o parte si au un capat cu gel. Din moment ce padurile de ochi se pot misca, aplicam banda adeziva, care ajuta la fixarea padurilor si tine genele de jos separate de cele de sus.

De obicei, in fisa clientului se vor pune cateva intrebari incluzand informatii medicale. De obicei putem elimina daca clienta are alergie la Latex, colagen sau altele. Padurile de ochi folosite sunt fara puf, hipoalergenice si au o suprafata fina pe o parte si gel pe cealalta parte la un capat.

Totusi, unele branduri de paduri de ochi pot contine latex, colagen, ingrediente pentru ingrijirea pielii, pot avea puf, care se poate bloca intre gene sau in ochi. Majoritatea padurilor contin gel la un capat, pentru a ajuta la a mentine hidratata pielea din jurul ochilor, in timpul procesului de aplicare a extensiilor de gene. Pielea de sub ochi este delicata si poate fi foarte usor deshidratata, iritata sau inflamata de la banda adeziva. Dar unele branduri de paduri contin colagen sau alte ingrediente de ingrijire a pielii “anti-imbatranire” sau “anti-rid”. Totusi, folosind aceste paduri de ochi e ca si cum ai da cu zarul, cu toti clientii in general. Ochii si pielea sunt sensibile, dar unele cliente care au pielea sensibila sau alergii la aceste ingrediente, pot fi problematici.

Daca nu sunt padurile de ochi atunci poate fi banda adeziva. Sunt trei tipuri de banda adeziva folosite pentru gene.

 • Primul tip, este banda adeziva chirurgicala. Este calitativa, cu o aderenta mare, cu toate acestea, contine latex si poate lasa reziduu.
 • Al doilea tip, ar fi banda de spuma. Unele benzi din spuma vin intr-o varietate a ambelor versiuni hipoalergenice si cu latex. Intreaba tehnicianul de gene de care foloseste. Banda din spuma este potrivita pentru clientii care au tenul gras si lasa foarte putin reziduu sau chiar deloc.
 • Al treilea tip, banda de hartie. Aceasta este principala banda pe care o folosesc la clientele cu alergii. Banda de hartie este hipoalergenica dar de asemenea fina si usor de indepartat si nu lasa reziduu mai deloc. Este incredibil de moale si  buna pentru clienti sensibili sau cu alergii.

 

 

 • Gene

 

Esti alergica la pisici, caini sau alte animale cu blana?

Tehnicianul tau foloseste gene din fire de blana naturala de nurca?

Ei bine, probabil ar trebui sa incetezi daca ai alergie.

Fibrele din blana de nurca pot provoca alergii, daca clientii se stiu cu alergie la animale. Avem gene din blana de nurca. Blana de nurca este naturala, flexibila precum o geana naturala. Totusi, cele mai multe gene din fire de nurca sunt foarte dificil de lucrat cu ele, iar unele gene din fire de nurca pot veni in diferite forme, dimensiuni, culori si curburi. Incearca alte gene inainte de cele de nurca precum cele din fire de nurca artificiale. Acestea sunt fire sintetice, flexibile si imita geana naturala. Totusi acestea sunt uniforme si curbate.

 

 • Produse de gene

 

Produsele de gene pe care le folosim precum demachiante, solutii de curatat genele sunt gentile si nu au istoric de alergii. Din nou, toate produsele sunt fabricate in SUA, aprobate de FDA si fara ingrediente periculoase.

Totusi ne intoarcem la motivul numarul 1, unii competitori pot folosi produse mai ieftine care contin ingrediente ce pot provoca alergii. Din nou, nu va temeti sa intrebati tehnicianul de gene ce produse foloseste. In acest fel putem preveni o alergie.

 

 • Istoricul medical, medicamente si consultatie

 

Consultatia si fisa clientului sunt obligatorii. Orice salon de gene reputat va face o prioritate din acestea.

 

Fiecare client nou care vine, completeaza o fisa numita “Formular client nou”. Pe fiecare   foaie vor fi o serie de intrebari medicale si daca ati mai avut aplicate extensii de gene inainte. Acestea sunt benefice pentru client si pentru technician. Aceasta este cheia in a ne da seama ce este mai bine pentru genele tale, pentru ochii tai si pentru sanatate. Fiecare clienta va fi intrebata o serie de intrebari despre istoricul medical, medicamente, vitamine, si altele. Unele cliente pot avea o medicatie anume si pot avea reactii alergice. Dar nu au avut niciodata probleme inainte la aplicarea extensiilor de gene.

Exemplu: O alta clienta de a mea, isi aplica gene la mine la salon de 2 ani. Folosesc paduri normale, banda chirurgicala, adeziv normal si gene de nurca sintetice. Intr-o zi, a facut vaccinul antigripal si data urmatoare cand a venit la programarea la gene a facut o oribila reactie alergica. Am asteptat 3 saptamani ca sa incercam din nou si a doua oara nu au mai fost probleme.

            Corpul uman este un mister, iar noua tehnicienior nu ne pasa de ce boli aveti sau ce medicamente luati. Noua ne pasa numai de sananatea si siguranta dumneavoastra. Asadar, va rugam sa ne instiintati daca luati orice fel de medicamente, vitamine sau altele si sa nu va fie rusine. Vrem sa va facem aceasta experienta cat mai minunata, relaxanta si luxurioasa.

Fiecare technician ar trebui sa poata intreba si verifica daca ai completat fisa in timpul consultatiei. Luam in considerare ce stil, dimensiune, forma, curbura cauti in timp ce adaptam la forma naturala a ochiului si pastrand integritatea genelor natural. Toate acestea in timp ce nu uitam orice alergie sau risc de alergie.

 

 

Testarea alergiilor

 

Tehnic, sunt trei modalitati de testare a alergiilor.

Poti aplica orice produs pe un betisor cu bumbac si apoi aplicati pe partea interioara a bratului clientei sau in spatele urechii. Similar cu testarea vopselei de par. Partea interioara a bratului are multe terminatii nervoase, de obicei aici se poate vedea foarte usor daca este vreo reactie alergica. Un loc mai este si in spatele urechii, totusi este mai aproape de scalp si fata. Dar ceea ce am descoperit este ca aceste teste functioneaza doar in 50% din cazuri, asadar nu sunt foarte precise.

De aceea am venit cu programarea gratuita de 30 minute inainte de programarea propriu-zisa. Aceasta include o consultatie suplimentara, 15-20 de gene pentru fiecare ochi, kit de intretinere si consultanta. Aceste programari sunt foarte potrivite pentru clientele noi, care sunt interesate sa incerce genele dar sunt nesigure, sau pentru clientele care trebuiesc testate pentru alergii.

Aceste programari sunt bune si pentru cliente, ca sa poata sa aiba o idee de cum vor arata si se vor simti genele.

Oricand au clientii alergii, aceasta se va intampla de obicei in primele 20 minute pana la 24 de ore. Este imposibil sa stii de la inceput ce produse se potrivesc. Nu vei sti pana nu incerci, dar incepem cu produse organice si apoi introducem incet alte produse clientelor care au alergii sau sunt foarte sensibile.

Intrebati-va tehnicianul de gene ce produse foloseste, docmentati-va inainte de  a face aceasta procedura. Intrebati despre programarea gratuita, daca tehnicianul nu pune aceste intrebari, intrebati dumneavoastra, daca nu, mergeti in alta parte. Genele sunt o arta, o profesie si ar trebui sa fie mentinut un standard ridicat de ingrijire.

 

 

Care este umiditatea ideală pentru a aplica extensii de gene

Sfaturi pentru atunci când ai de a face cu umiditatea în momentul în care aplici extensii de gene și cum să păstrezi/repari lipiciul pentru extensii de gene. Este foarte important să înțelegem de ce umiditatea este importantă pentru tehnicienii de gene.

Lipiciul de gene este un adeziv pe bază de cianocrilat. Adezivii pe bază de cianocrilat au o valabilitate scurtă. Odată deschiși, trebuie folosiți pe o perioada de 3 luni daca nu chiar mai puțin. De fiecare dată când este deschisă sticla, lipiciul este expus la umezeala din aer. H2O (apa) ajută la repararea adezivului C6H7NO2 (cianocrilat de etil). Este bine să datați sticla atunci când o deschideți.

Caracterizare chimică bazându-ne pe adeziv cianocrilat.

 

 

 

 

 

 

 

Etil 2 cianocrilat                                                                                       H2O –  Apa

 

Pentru a ajuta la creșterea perioadei de depozitare puteți face următoarele:

 • Depozitați într.-un recipient etanș cu orez sau gel de siliciu. O deschidere mică în flacon va ajuta la expunere atunci când îl deschideți. Nu sunt sigură daca este o mare diferență din moment ce sticla trebuie sa fie etanșă.
 • Nu este bine să-l depozitați în frigider, deoarece atunci când luați lipiciul dintr-un loc rece și îl aduceți într-un loc cald se poate produce fenomenul de condensare în sticla, ceea ce va reduce valabilitatea lipiciului. Daca un vreți să-l păstrați în frigider, nu deschideți sticla până când nu ajunge la temperatura camerei. Niciodată nu puneți o sticlă de lipici deschisă în frigider. Aceleași reguli se aplică și atunci când este păstrat în lumina soarelui. Dacă lipiciul de gene este lăsat în lumina soarelui, aceasta poate încălzi aerul din sticlă cauzând condensarea. H2O (apa) se amestecă cu lipiciul de gene, care îl întărește.
 • Citiți instrucțiunile producătorului.
 • Păstrați lipiciul în ambalajul original.
 • Depozitați lipiciul într-un loc uscat.

Pentru a determina dacă salonul tău are umiditatea ridicată sau joasă, ar fi bine să cumperi un higrometru. Acesta poate fi cumpărat ieftin online. Daca observați că lipiciul de gene devine cleios și formează un strat gros la suprafață, probabil, umiditatea este prea ridicată în cameră. Folosesc folie de staniol în interiorul suportului inel, care poate fi inlocuită cu ușurință dacă lipiciul începe să devină cleios. Aceasta te ajută să economisești banii de pe inelele de lipici, deoarece nu vei avea nevoie de unul nou de fiecare dată.

Umiditatea ideală pentru lipiciul de gene este 40-70%.

Pentru a crește umiditatea în salonul tău, deschide fereastra dacă este o zi umedă, pune un recipient cu apă în cameră, cumpără plante sau achiziționează un nano-mister.

Pentru a scădea umiditatea în salonul tău, închide fereastra, pornește sistemul de încălzire, sau un radiator, folosește un dezumidificator, lasă spălatul rufelor pe altă zi (niciodată sa nu usuci hainele în casă), fară plante, lasă fereastra deschisă dacă este o zi uscată.

Este bine să încerci aceste metode pentru a vedea ce funcționează cel mai bine în salonul tău / în țara ta în ceea ce privește creșterea sau scăderea umidității

 

Sfaturi despre adezive:

“Adezivul, polimerizează, respectiv întărește prin activitatea catalitică între umiditatea din aer și umiditatea aderenților. Cu cât umiditatea relativă este (de exemplu într-o cameră) mai mare, cu atât mai repede se întăresc produsele. Cele mai bune condiții atmosferice pentru legături bune, fiabile, sunt atunci când umiditatea relativă este între 40-70%. Dacă umiditatea este prea scazută (<30%), timpul de lipire poate fi foarte lent; dacaă umiditatea este foarte mare (>80%), are loc așa-numitul șoc de polimerizare. Acesta din urmă provoacă un anumit proces de scădere a stratului de adeziv, ceea ce duce la legături mai puțin rezistente.”

Temperatura influențează foarte mult timpul reacției chimice. În general, se poate spune că o majorare cu 10 grade C duce la un timp de polimerizare de două ori mai rapid.. Temperatura optimă în cameră pentru întărirea adezivului este între 20 si 24 grade C.

În unele luni umiditatea este mai greu de controlat. Este foarte bine să-ti cunoști zona.

 

 

Clipirea în timpul aplicării extensiilor de gene

În această săptămână am avut o clientă foarte exagerată care a venit la reumplere. A fost foarte surprinsă, că extensiile care le avea de peste 4 săptămâni au nevoie de reumplere.

Un video reprezentativ:

 

Fac parte din câteva grupuri de sprijin pe Facebook pentru extensii de gene și am mizat pe câteva idei, dar niciodată nu am fost nevoită să le folosesc, deoarece întotdeauna am reușit să calmez clientul înainte de procedură. În mod normal le fac masaj la tâmple și le ajunge ca să se concentreze pe respirație. Totuși am simțit că nimic nu o putea calma pe această doamnă destul de repede. Notă pentru clienți: evitați cofeina înainte de programare !

Ideea despre care am citit și pe care nu am aplicat-o niciodată a fost să pun monede pe pleoapele clientei ! Va rugăm să folosiți banda care este special concepută pentru pielea delicată. Rezultatele sunt uimitoare ! Am crezut că va ajuta, dar de fapt a oprit clipitul și clienta nu a fost deranjată deloc. Clienta s-a simțit mai relaxată și nu se mai preocupa că mișcă pleoapele în timpul procedurii de aplicare a extensiilor de gene.

 

Aceasta este după video, cât de bine a funcționat această tehnică de a aplica monede pe pleoapa clientului, prevenind mișcarea pleoapei în timpul procedurii de aplicare a extensiilor de gene. Este foarte importat ca clientul să rămână cât mai nemișcat posibil în timpul aplicării extensiilor deoarece tehnicianul are nevoie să rețină geana izolată câteva secunde pentru a se usca adezivul.

Un video reprezentativ:

https://youtu.be/HPlxl-l5W3w

Maparea extensiilor de gene

Fiecare client pe care îl vad are un aspect diferit al extensiilor de gene, așadar este important să le mapăm. Maparea extensiilor de gene face munca mai ușoară tehnicianului de gene, mai ales atunci când creează un aspect mai complex. De exemplu, 5 lungimi diferite pentru o singură persoană.

Eu personal, în mod normal, împart genele în 3 selecții. Așa că înainte de a aplica padurile pentru extensiile de gene scriu cerințele clientului pe pad. Apoi, fac doua tăieturi pe pad ca să le dea mai multă mobilitate. Padurile pentru partea de jos a ochiului, din păcate, au doar un singur model, așadar prin tăierea  a doua mici fante le dă o ușoară mobilitate genelor. Prin urmare, este mai comod pentru client și se potrivesc mai bine.

Maparea extensiilor de gene pe paduri, te împiedică să uiți aspectul lor sau să te uiți tot timpul la notițe. De asemenea, pe dosul palmei am benzile cu extensii puse în ordinea lungimii de la cele mai mici la cele mari. Cea mai mică în partea de sus.

Sfaturi pentru a aplica extensii de gene mai repede

Atât clientul cît și tehnicianul de gene doresc acest lucru! Cu toții vrem să știm cum se aplică mai repede extensiile de gene, așadar, am făcut un articol pe blog cu câteva dintre sfaturile mele pentru tehnicienii de gene. De asemenea cum pot face cât mai multe în timpul programării. Vă rog să nu ezitați să comentați la această postare, poate chiar să veniți cu idei proprii.

 • Suportul inel pentru lipici – în acest fel nu vei mai fi nevoită să privești departe de lupă în timpul aplicării extensiilor. Aplic pe suport folie de staniol și doar schimb folia atunci când trebuie schimbat lipiciul.
 • Întărirea mai rapidă a lipiciului. Lipiciurile pentru extensii de gene au timpii de întărire diferiți. Eu folosesc lipiciul Neicha Elite care are timpul de întărire de 1 secundatunci când fac un set clasic. Totuși, acesta este valabil doar atunci când utilizez o cantitate minimă de lipici. Folosirea unei cantități mai mari de lipici înseamnă că nu se va întări ! Este foarte important să nu folosiți prea mult lipici. Lipiciul nu se usucă, se întărește cu umezeala din aer. Dacă este prea gros nu se va întări.
 • Am făcut un suport de extensii de gene pentru dosul palmei. Din nou, nu vrei să privești prea departe de lupă pentru a lua genele, deoarece pierzi timp. De asemenea, asigură-te că benzile sunt lipite bine și nu se dezlipesc atunci când ridici genele individuale.
 • Practică, practică, practică ! Este important să exersezi tehnica fară clienți, pentru a crește viteza. Mai ales cu genele de volum. Extensii multiple aplicate pe o singură geană naturală.
 • Iluminare foarte bună! Eu folosesc o lupa cu LED-uri atunci când aplic extensii. Poți cumpăra un instrument de iluminare glamcour. Este o lumină cu leduri video.
 • Fă un test la ochi !
 • Pensete bune care au aderență bună. Verifică punctul de contact.
 • Cere clientului să curețe foarte bine genele înainte să vină la programare. În trecut am petrecut până la 20 de minute din programarea clientului pentru curățarea rimelului, ceea ce este o pierdere de timp din durata de aplicare a extensiilor. De asemenea, eu curăț și periez genele foarte bine înainte de aplicare.
 • Fii organizat. Să ai pregătit dinainte tot ce iți trebuie pentru programare.
 • În timp ce aplici extensiile vorbește cu clientul despre îngrijirea genelor, în loc să aloci 5 minute după aplicare. Eu vorbesc cu clienții în timp ce le aplic extensiile despre tot ce trebuie să știe în legătură cu îngrijirea genelor.
 • Dacă clientul se chinuie să țină ochii închiși, aceasta poate încetini procedura, așadar pun ușor două monede pe pleoape pentru a le ține închise.
 • Extensiile de gene stau pe benzi, nu în orice loc amestecate.

 

Despre Lash Studio

Stefania Lash Studio face parte dintr-o organizatie comerciala profesionala in industria extensiilor de gene cu angajamentul de a practica in conditii de siguranta si continuarea dezvoltarii personale.

Ne gasiti pe Facebook