Sfaturi pentru atunci când ai de a face cu umiditatea în momentul în care aplici extensii de gene și cum să păstrezi/repari lipiciul pentru extensii de gene. Este foarte important să înțelegem de ce umiditatea este importantă pentru tehnicienii de gene.

Lipiciul de gene este un adeziv pe bază de cianocrilat. Adezivii pe bază de cianocrilat au o valabilitate scurtă. Odată deschiși, trebuie folosiți pe o perioada de 3 luni daca nu chiar mai puțin. De fiecare dată când este deschisă sticla, lipiciul este expus la umezeala din aer. H2O (apa) ajută la repararea adezivului C6H7NO2 (cianocrilat de etil). Este bine să datați sticla atunci când o deschideți.

Caracterizare chimică bazându-ne pe adeziv cianocrilat.

 

 

 

 

 

 

 

Etil 2 cianocrilat                                                                                       H2O –  Apa

 

Pentru a ajuta la creșterea perioadei de depozitare puteți face următoarele:

  • Depozitați într.-un recipient etanș cu orez sau gel de siliciu. O deschidere mică în flacon va ajuta la expunere atunci când îl deschideți. Nu sunt sigură daca este o mare diferență din moment ce sticla trebuie sa fie etanșă.
  • Nu este bine să-l depozitați în frigider, deoarece atunci când luați lipiciul dintr-un loc rece și îl aduceți într-un loc cald se poate produce fenomenul de condensare în sticla, ceea ce va reduce valabilitatea lipiciului. Daca un vreți să-l păstrați în frigider, nu deschideți sticla până când nu ajunge la temperatura camerei. Niciodată nu puneți o sticlă de lipici deschisă în frigider. Aceleași reguli se aplică și atunci când este păstrat în lumina soarelui. Dacă lipiciul de gene este lăsat în lumina soarelui, aceasta poate încălzi aerul din sticlă cauzând condensarea. H2O (apa) se amestecă cu lipiciul de gene, care îl întărește.
  • Citiți instrucțiunile producătorului.
  • Păstrați lipiciul în ambalajul original.
  • Depozitați lipiciul într-un loc uscat.

Pentru a determina dacă salonul tău are umiditatea ridicată sau joasă, ar fi bine să cumperi un higrometru. Acesta poate fi cumpărat ieftin online. Daca observați că lipiciul de gene devine cleios și formează un strat gros la suprafață, probabil, umiditatea este prea ridicată în cameră. Folosesc folie de staniol în interiorul suportului inel, care poate fi inlocuită cu ușurință dacă lipiciul începe să devină cleios. Aceasta te ajută să economisești banii de pe inelele de lipici, deoarece nu vei avea nevoie de unul nou de fiecare dată.

Umiditatea ideală pentru lipiciul de gene este 40-70%.

Pentru a crește umiditatea în salonul tău, deschide fereastra dacă este o zi umedă, pune un recipient cu apă în cameră, cumpără plante sau achiziționează un nano-mister.

Pentru a scădea umiditatea în salonul tău, închide fereastra, pornește sistemul de încălzire, sau un radiator, folosește un dezumidificator, lasă spălatul rufelor pe altă zi (niciodată sa nu usuci hainele în casă), fară plante, lasă fereastra deschisă dacă este o zi uscată.

Este bine să încerci aceste metode pentru a vedea ce funcționează cel mai bine în salonul tău / în țara ta în ceea ce privește creșterea sau scăderea umidității

 

Sfaturi despre adezive:

“Adezivul, polimerizează, respectiv întărește prin activitatea catalitică între umiditatea din aer și umiditatea aderenților. Cu cât umiditatea relativă este (de exemplu într-o cameră) mai mare, cu atât mai repede se întăresc produsele. Cele mai bune condiții atmosferice pentru legături bune, fiabile, sunt atunci când umiditatea relativă este între 40-70%. Dacă umiditatea este prea scazută (<30%), timpul de lipire poate fi foarte lent; dacaă umiditatea este foarte mare (>80%), are loc așa-numitul șoc de polimerizare. Acesta din urmă provoacă un anumit proces de scădere a stratului de adeziv, ceea ce duce la legături mai puțin rezistente.”

Temperatura influențează foarte mult timpul reacției chimice. În general, se poate spune că o majorare cu 10 grade C duce la un timp de polimerizare de două ori mai rapid.. Temperatura optimă în cameră pentru întărirea adezivului este între 20 si 24 grade C.

În unele luni umiditatea este mai greu de controlat. Este foarte bine să-ti cunoști zona.

 

 

Despre Lash Studio

Stefania Lash Studio face parte dintr-o organizatie comerciala profesionala in industria extensiilor de gene cu angajamentul de a practica in conditii de siguranta si continuarea dezvoltarii personale.

Ne gasiti pe Facebook