În privința genelor, este important să se înțeleagă că într-adevăr cad. Știu că aceasta sună a bun simț, dar este interesant cum unii oameni chiar sunt surprinși de aceasta ! Cred că este ceva la care nu dam prea multă atenție. De asemenea, ca tot părul de pe corpul nostru, genele cresc în cicluri. Părul de pe cap are un ciclu mai lung decât genele, prin urmare crește mai lung !

Părul crește în cicluri și fiecare ciclu are trei faze – creștere (anagen), tranziție (catagen) și repaus (telogen). Părul crește numai în timpul primei faze, apoi trece prin faza de tranziție și se odihnește până când cade. Cele trei faze ale ciclului de creștere a părului diferă în durată depinzând de localizarea pe corp și de tine ca persoană. Am văzut gene naturale scurte de 3-4 mm și lungi de 15 mm ! Toți suntem diferiți, însemnând că unii dintre noi pot merge la reumpleri mai rar. Am câteva cliente la care pot trece 4 săptămâni între programările pentru reumplere și altele la care trec doar 2 săptămâni între reumpleri.

Când pun extensii de gene, caut genele naturale aflate în stadiile catagen și anagen (numai dacă genele sunt destul de lungi). Dacă mai avem timp la programare, voi pune extensii și pe cele aflate în stadiul telogen. Totuși, atunci când pui extensii pe gene aflate în stadiul telogen, le poți pierde a doua zi sau să reziste doar 10 zile. Nu există nici o garanție pentru perioada de timp cât rezistă până să cadă ! Practic, nu intrați în panică dacă le pierdeți a doua zi ! Este normal ca genele să cadă. Doar că o să observați că au extensii pe ele.

Interesant este stadiul anagen (creștere), când părul de pe cap poate rezista 2-4 ani !

Sunt factori care afectează stadiul anagen (creștere), de exemplu medicația pentru cancer. Nu sunt doctor, dar din cercetările mele, pot observa că sunt factori precum dieta săracă, afecțiuni medicale și drogurile care scurtează perioada de timp în care parul se afla în stadiul anagen (creștere) și ajunge mai repede în stadiul telogen. Cred cu adevărat că suntem ceea ce mâncăm ! Corpul nostru are nevoie de nutrienți și odihnă (8 ore de somn pe noapte) pentru a se recupera. Stresul în exces duce la mai puține ore de somn. Este foarte important să avem grijă de corpul nostru.

Despre Lash Studio

Stefania Lash Studio face parte dintr-o organizatie comerciala profesionala in industria extensiilor de gene cu angajamentul de a practica in conditii de siguranta si continuarea dezvoltarii personale.

Ne gasiti pe Facebook